Η Σάμος

Καλωσορίσατε στη Σάμο! Αυτό το πανέμορφο ελληνικό νησί του ελληνικού Αιγαίου είναι η γενέτειρα του φιλοσόφου και του μαθηματικού Πυθαγόρα, από τον οποίο πήρε το όνομά του το Πυθαγόρειο θεώρημα. Εδώ επίσης γεννήθηκε ο φιλόσοφος Επίκουρος, καθώς και ο Αρίσταρχος – ο πρώτος επιστήμονας που πρότεινε ως υπόθεση την περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Στην αρχαιότητα, η Σάμος ήταν μια πλούσια και ισχυρή πόλη-κράτος, γνωστή για την παραγωγή κρασιού και την κεραμική. Το πιο γνωστό κτίριο ήταν το Ηραίον, ένα μεγάλο ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα.

Το Doryssa Boutique Hotel βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική περιοχή του Πυθαγορείου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Το Πυθαγόρειο είναι ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης της Σάμου που φιλοξενεί το Ευπαλίνειο Όρυγμα, μια σήραγγα μήκους 1.036 μ. χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ., η οποία θεωρείται ως ένα θαύμα της αρχαίας μηχανικής.

Μαζί με το Ηραίον, το Πυθαγόρειο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1992.

Η Σάμος είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς και γαλήνης, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Το νησί συνδέεται με συχνές αεροπορικές πτήσεις με την Αθήνα, τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με όλη την Ευρώπη. Υπάρχει επίσης καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και άλλα νησιά, καθώς και με το Κουσάντασι της Τουρκίας.